Materialer

Materialer til spændende projekter

Materialerne bruges til dit projekt i vores maskiner til; laserskæring, lasergravering, UV print og termisk bukning.

Mulighederne er mange og materialerne kan bruges til udvikling af design og produktion indenfor displays, produkt branding, prototyper, awards og meget mere.

Flere materialer end lige her…

Finder du ikke herunder det materiale du har i tankerne, så kontakt os og fortæl om dit projekt. Vi er åbne overfor, at arbejde i flere materialer og nye kombinationer.
– Og vi vil altid gerne rådgive dig om materialerne og deres egenskaber til netop dit projekt.

Akryl

Materialet Akryl (Plexiglas), har vi i alverdens farver. En hård plast der er formbar ved over 100 grader.

Bambus

Et bæredygtigt bambus produkt er et stærkt og stabilt materiale. Bambus kan bruges til alt fra pynt, lamper til displays og møbler.

Kork

Kork er et naturligt klima- og miljøvenligt råmateriale. Brug kork til eks. kontorartikler, vægbeklædning, dekoration

PETG

Et formstabilt materiale der er en mere elastisk variant af PET. Et transparent og UV-resistent plastmateriale.

ABS

ABS er bedst kendt for sit stive design, blanke ydre og elektriske isoleringsegenskaber

Nylon

Nylon er et generisk navn, der henviser til en række termoplastiske alifatiske polyamider.

Typer – Kvaliteter – Størrelser og Bæredygtighed

Materialerne tæller et godt udvalg af forskellige kvaliteter, tykkelser, størrelser og farver.

Vores materialer tæller plastprodukter, forskellige træprodukter, tekstiler, metal og også glas.

Hos Stormcut har vi desuden fokus miljø og klima og kan hjælpe dig med bæredygtige løsninger på forskellige måder, hvis det er af interesse.

Inden for akryl har vi den smukke 100% genbrugsakryl fra Greencast®, som har samme gode kvaliteter som den akryl du kender og kommer stadig i flere og flere farver.

Typer af materialer hos Stormcut

Her er en liste over de materialer du finder oven over i kategorierne, med en lille forklaring i parrentes. Forskellige materialer har forskellige egenskaber. Flere materialer kan bruges til samme type af design og kombination af forskellige materialer kan være en fordel for nogle projekter. Husk vi står altid klar til, at tage en snak om netop dit projekt, dine ideer og rådgivning i forhold til materiale valg.

 • Akryl / Plexiglas (Plast i mange farver)
 • Greencast® akryl (Plast 100% genbrugs akryl)
 • PETG (Plast)
 • ABS (Plast)
 • Nylon (Plast, Tekstil)
 • Kork (bæredygtigt træmateriale)
 • Bambus (Bæredygtigt træmateriale)
 • Krydsfiner (træmateriale)
 • Glas (gennemsigtigt og solid farve)
 • Metal (forskellige typer af metal)
 • m.m.

Kombination af 2 materialer

I en af vores designs inden for Awards, finder du kombinationen af 2 materialer. Det stærke og formbare, laserskåret akryl sammen med et naturmateriale som træ. Naturmaterialet kunne være Bambus, Kork, Krydsfiner – hver med sine kvaliteter og egenskaber.

Awards materialer akryl og træ

Materialernes kvaliteter og egenskaber

Under hvert materiale er der forskellige kvaliteter, som også herved har forskellige egenskaber. Kvaliteterne har ikke noget at gøre med god eller dårlig kvalitet, men har med hvilke kvalitative egenskaber materialerne har. Det kan for eksempel være tykkelsen på produktet, densiteten, styrken, tætheden eller andet.

Forskellige kvaliteter – samme service

Til forskellige projekter og designs er behov for materialer i forskellige kvaliteter, med forskellige egenskaber.

Er det et POS Display der skal være solidt, holde tunge varer, men alligevel kunne flyttes på eller skal det være ét der er spinkelt, til små delikate varer, mobilt og bæredygtigt, i en bestemt farve.
Skal materialet være stærk og stabil Akryl, i en solid farve eller skal det være glass-like, formbar og i 100% genbrugeligt akryl fra Geencast®.

Om du vil lasergravere, laserskære, printe eller termisk bukke dit materiale er det godt at kende til de forskellige kvaliteter og egenskaber.

Du kan læse mere om de forskellige materialers egenskaber under hvert materiale.

Du kan også læse mere her om vores services: Lasergravering – Laserskæring – UV printning – Prototyping – Awards – Personalisering – Reklameskilte og Design.

Er der en bestemt type skiltegravering eller navneskriltegravering du ønsker i forbindelse med én af vores services, så samarbejder vi også med Kongresartikler.dk der gravere på en anden måde, men samme høje kvalitet som vi leverer.

Kan forskellige materialer med forskellige egenskaber bruges til samme projekt?

Ja, det kan du tro de kan. De fleste kender POS Displays lavet i stærk og formbar akryl. Men et andet materiale kunne være Bambus, der deler samme egenskaber som styrke og lethed som akryl. Akryl kan være genbrugs plast, mens Bambus er et naturmateriale og kan være bærdygtigt produceret. Mens akryl kan være formbar på én måde kan Bambus være formbar på en anden. Desuden er der forskel i hvilket udtryk og hvilken branding produkterne til POS Displayet skal have. Inden for Bambus findes yderligere typer af bambus, som også har hver deres kvaliteter. Og sådan kunne vi blive ved.

Det er også muligt at kombinere materialerne. Som eksempel på en af vores egne Awards (på billedet oven over) hvor der er kombineret plast og træ.

Har du spørgsmål til mulighederne for hvordan du kan kombinere materialer til dit projekt, er du velkommen til, at kontakte os for rådgivning om materialer.